Tananyagmigráció

Számos esetben kényszerül egy szervezet olyan döntésre, hogy korábbi e-Learning keretrendszerét leváltja, s újat választ.

A Moodle tipikusan olyan keretrendszer, amelyre világszerte tömegesen térnek át mind kereskedelmi, mind nyílt forráskódú keretrendszerekről. Ilyenkor felvetődik a kérdés, hogy mi legyen a sorsa a korábban kialakított tartalmaknak?

Mi segítünk abban, hogy korábbi tananyagai, tesztkérdései, feladatai és az egyéb tartalmak, minél gördülékenyebben átkerüljenek új keretrendszerébe.

Moodle-ról Moodle-ra

Verziófrissítés esetén segítünk a tartalmak áthelyezésében. Régi rendszeréről teljes körű mentést készítünk, s az eredetinek megfelelő állapotot állítjuk helyre az új rendszerben. A kurzusokon túl a felhasználók áthelyzését is megoldjuk.

Költözés Moodle-ra

A korábbi keretrendszerében készült tartalmakat (segédletek, tesztadatbázisok, tevékenységek) a Moodle számára befogadható formátumura alakítjuk át. Segítünk az igényeknek megfelelő kurzusforma kialakításában. Munkatársait kiképezzük a Moodle használatára.

Költözés Moodle-ról

Bár mi ezt nehezen tudjuk elképzelni, mégis lehetséges, hogy valaki más keretrendszerre vált. Olyan ez, mint amikor valaki régi, jól teljesítő autóját egy vadonatúj Lexus-ra cseréli. Ebben az esetben segítünk a tartalom átalakításában, s az új redszerbe illesztésében.